
      

 
 
 
 
Ref.: Regulation N° 1907/2006 on the Registration, Evaluation, Authorization of 
Chemicals (REACH) 

 
 

Date: July 6, 2022 
 

 
Dear customer, 
 
In answer to your inquiry, we hereby inform you about the impact of the REACH regulation (EU regulation N° 
1907/2006 concerning the Registration, Evaluation, Authorization of Chemicals, hereinafter referred to as 
“REACH”), which entered into force on 1st June 2007. 
 
We do not supply chemical products, substances on their own or preparations as defined 
by REACH. 
 
We only supply finished products, which REACH refers to as “articles”. However, there is 
no intended release of chemical substances from our products under normal and 
reasonably foreseeable conditions of use, as defined by REACH. 
 
Based on the above-mentioned reasons, we conclude that currently we do not have any 
obligations as a manufacturer or importer of chemical substances pursuant to REACH. 
 
The candidate list of substances of very high concern (SVHC) has been published on the 
website of the European Chemicals Agency (ECHA) since 28th October 2008 and is 
updated regularly.  
 
We are checking continuously whether substances included on the candidate list are 
contained in our articles or packaging materials in a concentration above 0.1 % (by weight). As far as 
substances, preparations and articles purchased by us are concerned, we are in contact with our suppliers to 
obtain the relevant information from them. 
 
Depending on the result of our investigation and in accordance with REACH article 33(1) 
we will inform you automatically with every delivery, provided that we have information that substances 
included on the candidate list are contained in Omron products you purchase. Products containing SVHCs are 
individually indicated by a notice on the delivery note. 
 
Please visit “www.industrial.omron.eu/reach” for up to date SVHC information about these products. 
 
In addition, we inform you that none of the substances in the Conditions of restriction according to Annex XVII 
is present in our products and package, in conformity with the requirement of article 67. 
 
In case you have any questions, please feel free to contact your OMRON representative. 
 
Yours sincerely, 
 
OMRON Europe B.V. 
 
 
 
J.J.P.W. Vogelaar 
Quality & Environment Manager EMEA 
 


